Новини

В рамките на приключване на учебната 2021 - 2022, ще се проведе поправителна сесия, за оформяне на годишни оценки, както следва: 

153 Спортно училище "Неофит Рилски" вече официално има собствен химн! Той се казва "Искаме, можем, успяваме!" и е обръщение от обичащите своето училище. Отразява концепцията за стремеж към победа, нуждата от приятелство и единство, уважение към знанието и към училището като негово олицетворение и целеустременост към постигане на успехи в живота и спорта. Текстът е на поетесата Таня Желязкова-Теа, музиката е дело на Петър Развигоров Попов.

"СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА" е инициатива на Президента на Република България, Румен Радев, за насърчаване на физическата активност на българските деца чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Нашата възпитаничка Мария Кузманова от 9Б клас беше удостоена с официална грамота, връчена й лично от Президента на Република България.

Първи успех от 20 години на нашите прекадетки.

Второ място за нашите момичета на Републиканското първенство.

Заповядайте на 09.05.2022 г. от 18:00 часа в нашето училище.

Може да посетите част от класните стаи и местата за отдих и забавление.

153 СУ "Неофит Рилски" резлизира и последната заложена дейност по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ” на Министерството на образованието и науката.
Наши цели бяха:
· Ангажиране на родителите в училищния живот;
· Изграждане на партньорство с родителите и въвличането им в обучението на техните деца;
· Да подпомогнем адаптацията на новите ученици в училищната среда;
· Да покажем на родителите, че самите те трябва да търсят начин да участват в училищния живот;
Уважаеми зрелостници, преподаватели на 12. клас и родители! Предлагаме на вашето внимание следния график, свързан с приключване на учебната година за випуск'22:

Локомотив София разгроми Академик Пловдив със 71:43 в последния мач от Втора тройка в женското първенство.Локомотив София разгроми Академик Пловдив със 71:43 в последния мач от Втора тройка в женското първенство.
 
Така Локо София с първата си победа успя да размине и завърши пред пловдивчанки в крайното класиране, тъй като единственият успех на Академик бе именно над столичанки, но с по-малка разлика.

Двата тима приключват сезона, а Шампион 2006, който спечели Втора тройка, ще чака края на Първата група, за да участва в плейофите.

Локомотив София дръпна още в първата част, натрупа преднина във втората за 45:21 на почивката, а третият период бе разгромен - 21:3.

Академик спечели финалната четвърт, с 19:5, но вече всичко бе решено.

 
25 точки за победата отбеляза Магдалена Георгиева.

Успех за нашата ученичка Цветелина Павлова с нейното ПЪРВО място на държавен личен шампионат, който се проведе в гр. Сливен на 12 март 2022г.

 

КРАКРА КЪП
 
Най- малките ни грации имаха своя дебют с индивидуалните си съчетания. Така те направиха своята малка крачка към мечтите си! По-големите оставиха чудесно впечатление въпреки грешките, които допуснаха.
Има много още над какво да работим, продължаваме да се борим.
Отлично се представиха нашите момичета от 5ти клас: Лея Герова и Никол Павлова
153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.