Новини

Нашата ученичка Радина Томова, доказва всеки ден, че освен невероятен състезател в националния отбор по художствена гимнастика, може да бъде и отличен ученик. 

Тя се доказа като уникален спортист в наскоро завършилото първенство във Франция, но не пропуска да полага усилия и в училище, където е активист и отличник.

 На основание Наредба № 1 /30.08.2016 г. за условията и реда за прием на учениците в спортните училища кандидатите следва да са завършили съответния клас в годината на кандидатстване като полагат изпит за проверка на възможностите  по тестове за съответния вид спорт, за който кандидатстват.

Дните до 12 април 2020 година ще са неприсъствени в училище поради удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда.

Всички, които имат нужда от техническа помощ за достъп до платформа @edu.mon.bg (MS Teams), учители и родители, могат да използват тези телефони: 0886 625 256 и 0879 666 041

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, НЕКА СИ СЪТРУДНИЧИМ В ИМЕТО НА НАЙ-ДОБРИЯ ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО!

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България, свързано с разпространението на COVID-19 в световен мащаб, екипът на РУО – София-град Ви уведомява, че от 16.03.2020 г. учебните занятия във всички образователни институции на територията на област София-град се прекратяват.

В София се удължава грипната ваканция за училищата до 15 март. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в социалната мрежа.

Почивката за учениците продължава до края на седмицата заради увеличаване на заболеваемостта от грип тип В. От Столична РЗИ потвърдиха пред Столица.bg, че грипната ваканция за учениците се удължава. Няма да се затварят детските градини и яслите. Продължават да функционират при строг контрол и филтър на входа.

Уважаеми колеги, ученици и родители!

Във връзка със сложната епидемиологична обстановка призовавам учениците, учителите и служителите на 153 СУ "Н. Рилски"- София;

1. Да не напускат дома си, ако не се налага, с решение на родителите, до 11.03.2020г включително

2. Да не се събират с приятели и съученици където и да е - в заведения, фитнес зали, спортни зали, кино салони, театри, библиотеки, МОЛ-ове ...!

Грипна ваканция

Изх.№РУО1-6004/05.03.2020 г.

 

...

Ръководството, учителите, учениците и служителите на 153 СУ, Ви поздравяват с националния празник на Република България.

 

От 1888 година 3 март се празнува като Ден на Освобождението на България от османско владичество.

153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.