Новини

Част от нашите педагогически специалисти, надградиха своите знания и умения по темата на облачните системи по ПРОЕКТ BG05M2OP001-2.010-0001 КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове..

Обучението беше 3 дни, на тема: Коучинг. Комуникативни умения в педагогическата практика. Ефективно общуване между учители, ученици и родители. по тематично направление: 19-004-001: Иновативни методи в преподаването.

В третото издание на кампанията „Най-добър млад учител“ в район „Надежда“ отличихме 22 млади педагози, сред които и Сиана Христова, преподавател в 153 Спортно Училище "Неофит Рилски" .
Младите надежди са представители на детски градини, училища и образователни центрове в район „Надежда“. В рубриката „Младите учители на Надежда“ , ще ви запознаем с всеки от победителите за 2021 година.
Сиана Христова е преподавател в 153 Спортно училище „Неофит Рилски“ от две години.
Завършила е Национална спортна академия „Васил Левски“ , с треньорски факултет самбо и джудо. Тя е национален състезател по самбо, многократна републиканска шампионка, участник в европейски и световни първенства. Най-големият успех в спортната биография на 27-годишната Сиана е вицесветовната титла по самбо. В задружното спортно семейство на усмихнатата треньорка има много шампиони по самбо – нейните баща, брат и чичо са сред имените спортисти в тази дисциплина.

На Европейската купа за кадети в Пореч, Хърватия, нашата състезателка Снежана Граматикова спечели СРЕБЪРЕН медал в най - многобройната категория при кадетките - 33 състезателки…… Гордея се с теб, Снежи, показа сърце и хъс, заедно ще вървим само нагоре!

Локомотив София първи в Ботевград
 
Боксьорите на Локомотив София спечелиха първия кръг на ДЛОП и Купа „България” за младежи, който се проведе в Ботевград. Талантите на „железничарите” завършиха на първо място в отборното класиране, след като грабнаха 8 медала и записаха 31 точки. Младежите на Локомотив ликуваха с две титли, две сребърни отличия и още 4 бронзови.
 
На второ място се нареди Боксова Академия „Борислав Бояджиев”. Талантите в състава на националния треньор спечелиха 20 точки, като завършиха с 2 златни и един сребърен медал. Третото място е за младежите на Левски София, които завършиха с 15 точки, като спечелиха две титли и взеха още един бронз.
Общо 129 боксьори от 45 клуба взеха участие на турнира в Ботевград. Със златни отличия в отделните категории се поздравиха още Русе, Балкан, ЦСКА и Черно море.
Днес проведохме една от дейностите по повод инициативата на РУО София-град Софийски дни на четенето.
 
Учениците от 10а клас четоха Български народни приказки от Ангел Каралийчев на децата от 15 ДГ "Чучулига".
Скъпи абитуриенти,
 
Днес е специален ден… натоварен с много емоции и много очаквания. Днес е празник, и ние, вашите учители, празнуваме заедно с вас.

    Поради удължаване на срока на въведените временни противоепидемични мерки на територията на Република България в периода 01.05.2021 г. до 31.05.2021 г. и допускането на изключения от забраната по отношение на присъствените учебни занятия, да се възстановят същите за всички ученици от 5 до 12  клас от 153 Спортно училище „Неофит Рилски“, при спазване на следния график, считано от 10.05.2021г., както следва:

а) от 10.05.2021 г. до 14.05.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 6, 9, 11 и 12 клас;

б) от 17.05.2021 г. до 28.05.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 6, 7, 8, 10 и 11 клас;

Нека предстоящите Великденски празници
бъдат изпълнени с радост
и много щастливи изненади!
Желаем Ви много мир и надежда,
сбъднати пролетни обещания
и щастливи нови спомени!
Нека този Великден
бъде специален за Вас!
(рисунки и картички на учениците от 5, 6 и 7ми клас)

Великденска нощ

С бял цвят дърветата покрити
и цъфнали цветя в лехите.
Полъхва лек и ароматен
ветрец априлски над земята.
Нощта е тиха, топла, ясна —
това е пролетта прекрасна!
В небето хиляди звездици,
край храма хиляди свещици.
И храмът цял блести и свети
и пълен е с народ несметен.
Великденска нощ богомолна!
На 22 април отбелязваме Световния ден на Земята. Датата 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.
Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.
Рисунките са направени от 7б клас
153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.