Новини

Не предупредихме учителите, нито родителите....

Поискахме от тях да проектират на ново училището - виртуално - за 24 часа.

Те приеха мисията, сякаш става въпрос за "Аполо 13". Намериха решения. В резултат на това днес учениците учат, собствените им деца са нахранени, грижат се за всичко в сърцето на глобална буря.

Честит Световен ден на усмивката! ?И поздрави от 5а клас!

Час по изобразително изкуство на открито с г-жа Нерихан Ибрям и 6а клас

БЕЗПЛАТЕН очен скрининг ще се извършва на деца и младежи между и 6 и 18 години в оптики и медицински центрове в цялата страна. Очният скрининг е част от първичното здравеопазване, което е приоритет в европейски и световен мащаб. Ранната диагностика на детското зрение в България е съществен проблем и кампанията дава възможност да се работи активно за неговото преодоляване. Скринингът позволява да се идентифицират навреме децата с потенциални зрителни проблеми и те да бъдат насочени за преглед при специалист. Често те много успешно прикриват различни зрителни дефицити и в училищна възраст тези състояния биват тълкувани нерядко погрешно като недостиг на внимание, свръхактивност, неспособност за учене и др. Редица заболявания на очите могат да бъдат коригирани, ако се открият навреме, но с напредване на възрастта възможностите за корекции намаляват и изчезват.

График за учебните часове и междучасия през 2020-2021г
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Открихме новата учебна 2020-2021 година! Мили ученици, колеги, родители, пожелаваме много здраве, късмет, високи спортни и образователни постижения и безброй усмивки! На добър час!

График на тренировките 02.09-16.09.2020г.

Уважаеми родители и ученици,
Откриването на новата 2020-2021 учебна година ще се състои в двора на 153 СУ" Н. Рилски" на 1.09.2020г. /вторник/ от 10.00ч. за учениците от 5-ти до 9-ти клас включително. Всички ученици задължително да си носят маски, тъй като ще влязят в сградата след откриването.
Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната тържествената част за учениците от 10-ти до 12-ти клас ще се проведе извън сградата на училището. /За повече информация се свържете с класните ръководители/
Ръководство

Ивайло Паргов е изпълнителен директор на ДЮШ-Локомотив София. От няколко години ние работим с школата и си съдействаме в тренировъчния и учебно-педагогически процес на развитие на младите спортисти.


В резултата на доброто сътръдничество между 153 Спортно училище и ФК-Локомотив София, детско-юношеска школа по футбол на Локомотив-София е най-бързоразвиващата се спортна школа в София.

Чуйте, какво споделя г-н Паргов за 153 Спортно училище ТУК


Цялото интервю, може да изгледате ТУК

Част от нашите педагогически специалисти, надградиха своите знания и умения по темата на облачните системи по Проект BG05M20P001-2.010-0001 "Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти": Кампания Септември 2019 - Август 2020.

Обучението беше 3 дни, на тема: Високотехнологични педагогически средства за учебен процес и използване на онлайн образователно съдържание - свободни образователни ресурси (библиотеки, справочници и музеи)Високотехнологични педагогически средства за учебен процес и използване на онлайн образователно съдържание - свободни образователни ресурси (библиотеки, справочници и музеи) по тематично направление: 19-004-001: Иновативни методи в преподаването.

153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.
Прочети повече Затвори