Новини

Скъпи родители и ученици,

на 06.10.2021 г. (сряда) от 18:00 часа, ще се проведе ОНЛАЙН родителска среща. 

За целта е необходимо да се включите в класната стая за ЧАС НА КЛАСА на класния ръководител.

Вече стартира пешеходното състезание на Нестле за Живей Активно! между районите на град София!
♂️ До 17.09.2021 г.  ще можете да се състезавате за вашия район като всеки ден отбелязвате броя изминати крачки на ден на специално разработената дигитална карта – https://www.nestle.bg/…/jiveia…/nestle-za-jiveiaktivno-sofia.

Откриване на учебната 2021-2022 година.
 
Пожелаваме на всички здраве и една ползотворна и позитивна година!
 
Цялата галерия със снимки на откриването на учебната 2021-22 може да видите ТУК

График на първа тренировка на спортен лагер, за учебната 2021-2022г.

Уважаеми родители и ученици,

Откриването на новата 2021-2022 учебна година ще се състои в двора на 153 СУ "Неофит Рилски" на 1.09.2021г. /сряда/ от 10.00ч. за всички ученици от 5-ти до 12-ти клас включително.

Всички ученици задължително да си носят маски, тъй като ще влязят в сградата след откриването.

На 31.08.2021 г. от 16:00 часа ще се проведе родителска среща (само за родители на новоприети ученици) в актовата зала на училището.

Настаняването в общежитието ще е на 31.08.2021г. от 17:00 часа.

За повече информация се свържете с класните ръководители


от Ръководството

С погача и гайди посрещнаха олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. 

На летището дойдоха десетки приятели, роднини и близки. Сред посрещачите бяха и много деца от нейния клуб „Локомотив“ (София) на които шампионката раздаде много автографи и снимки. Да поздрави шампионката дойде и селекционерът на националния отбор – легендарния Ангел Ангелов. 

Българският бокс може да си отдъхне и с усмивка вече да гледа към следващото голямо състезание. Един от най-мъжките спортове най-накрая се върна на върха на Олимп. След 25 години чакане, родните ръкавици отново сграбчиха златен медал от Олимпийски игри.

Това се случи благодарение на страхотното представяне на Стойка Кръстева. На 35 години, в може би последното си участие на най-големия спортен форум на планетата, тя разгърна максимално потенциала си и ликува с титлата при 51-килограмовите.

Стойка го направи по изключително убедителен начин, постигайки пет поредни победи на боксовия ринг. Преодоля първата и втората в световната ранглиста, което е показателно за изумителното й представяне.

Стойка спечели убедително златен медал в категория до 51 кг след пет безапелационни победи на японска земя.

Част от нашите педагогически специалисти, надградиха своите знания и умения по темата на облачните системи по ПРОЕКТ BG05M2OP001-2.010-0001 КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове..

Обучението беше 3 дни, на тема: Коучинг. Комуникативни умения в педагогическата практика. Ефективно общуване между учители, ученици и родители. по тематично направление: 19-004-001: Иновативни методи в преподаването.

Нашето училище получи техника за ученици и учители по проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“.
Основната цел на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи, да се осигурят условия за ефективност на образованието, да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние.Основната цел на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи, да се осигурят условия за ефективност на образованието, да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние.

В третото издание на кампанията „Най-добър млад учител“ в район „Надежда“ отличихме 22 млади педагози, сред които и Сиана Христова, преподавател в 153 Спортно Училище "Неофит Рилски" .
Младите надежди са представители на детски градини, училища и образователни центрове в район „Надежда“. В рубриката „Младите учители на Надежда“ , ще ви запознаем с всеки от победителите за 2021 година.
Сиана Христова е преподавател в 153 Спортно училище „Неофит Рилски“ от две години.
Завършила е Национална спортна академия „Васил Левски“ , с треньорски факултет самбо и джудо. Тя е национален състезател по самбо, многократна републиканска шампионка, участник в европейски и световни първенства. Най-големият успех в спортната биография на 27-годишната Сиана е вицесветовната титла по самбо. В задружното спортно семейство на усмихнатата треньорка има много шампиони по самбо – нейните баща, брат и чичо са сред имените спортисти в тази дисциплина.
153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.