153.СУ СЪС СОБСТВЕН ХИМН

Юни 03

153.СУ СЪС СОБСТВЕН ХИМН

153 Спортно училище "Неофит Рилски" вече официално има собствен химн! Той се казва "Искаме, можем, успяваме!" и е обръщение от обичащите своето училище. Отразява концепцията за стремеж към победа, нуждата от приятелство и единство, уважение към знанието и към училището като негово олицетворение и целеустременост към постигане на успехи в живота и спорта. Текстът е на поетесата Таня Желязкова-Теа, музиката е дело на Петър Развигоров Попов.

 

Химнът "Искаме,можем,успяваме!" бе официално представен на 1 юни в Парк-театър „Борисова градина“ по време на празничен концерт, посветен на инициативата "Светилник". Изпълнението бе пред стотици присъстващи и бе лично от децата от училището.
Отличие за дейността и спечеления проект за изработване на химна получи директорът на училището Мариана Цветкова.
Инициативата "Светилник" се осъществява от сдружението на автори и композитори "Музикаутор" в партньорство с Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Българската телеграфна агенция и Сдружение „Сцена Музика“.
Медийни партньори за концерта са bTV Media Group и Българско национално радио.
Последно променена в Петък, 03 Юни 2022 14:01

Галерия със снимки

View the embedded image gallery online at:
https://nrilski153.org/novini/item/277-himn-153#sigProId6eb2caf08c
153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.
Прочети повече Затвори