СТОЙКА КРЪСТЕВА - НАШАТА ГОРДОСТ!

Авг 07

СТОЙКА КРЪСТЕВА - НАШАТА ГОРДОСТ!

Българският бокс може да си отдъхне и с усмивка вече да гледа към следващото голямо състезание. Един от най-мъжките спортове най-накрая се върна на върха на Олимп. След 25 години чакане, родните ръкавици отново сграбчиха златен медал от Олимпийски игри.

Това се случи благодарение на страхотното представяне на Стойка Кръстева. На 35 години, в може би последното си участие на най-големия спортен форум на планетата, тя разгърна максимално потенциала си и ликува с титлата при 51-килограмовите.

Стойка го направи по изключително убедителен начин, постигайки пет поредни победи на боксовия ринг. Преодоля първата и втората в световната ранглиста, което е показателно за изумителното й представяне.

Стойка спечели убедително златен медал в категория до 51 кг след пет безапелационни победи на японска земя.

Треньорът на шампионката Борислав Георгиев си припомни как е протекла подготовката:

„Пренесохме половината зала в къщата на Стойка, когато дойде първата карантина. После тренирахме убийствено, особено на Белмекен. Тази олимпийска титла беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа около 5 минути и мислихме вече за следващата съперничка. Бяхме здраво стъпили на земята до последно, не сме се отпускали. Стойка е изключително борбен и трудолюбив човек, а има и огромен спортен интелект.“

Със своята скромност и професионализъм, самата Стойка заяви:

„Мисля, че нещата се получиха. Много благодаря на треньора си Борислав Георгиев, който денонощно се рови, за да разучава идеално противниците. На мен ми идва информацията наготово, подготвяме се преди мача и в движение на срещата нещата се получават. Благодарна съм му, за да се получат нещата така. Аз съм на ринга, но зад мен са много хора, които остават в сянка. Тяхната роля е на 90%, моята е само 10“

 

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Последно променена в Понеделник, 09 Август 2021 10:50

Галерия със снимки

153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.
Прочети повече Затвори