НАЙ-ДОБЪР УЧИТЕЛ В РАЙОН НАДЕЖДА

Юни 22

НАЙ-ДОБЪР УЧИТЕЛ В РАЙОН НАДЕЖДА

В третото издание на кампанията „Най-добър млад учител“ в район „Надежда“ отличихме 22 млади педагози, сред които и Сиана Христова, преподавател в 153 Спортно Училище "Неофит Рилски" .
Младите надежди са представители на детски градини, училища и образователни центрове в район „Надежда“. В рубриката „Младите учители на Надежда“ , ще ви запознаем с всеки от победителите за 2021 година.
Сиана Христова е преподавател в 153 Спортно училище „Неофит Рилски“ от две години.
Завършила е Национална спортна академия „Васил Левски“ , с треньорски факултет самбо и джудо. Тя е национален състезател по самбо, многократна републиканска шампионка, участник в европейски и световни първенства. Най-големият успех в спортната биография на 27-годишната Сиана е вицесветовната титла по самбо. В задружното спортно семейство на усмихнатата треньорка има много шампиони по самбо – нейните баща, брат и чичо са сред имените спортисти в тази дисциплина.
Как се възпитават шампиони? „Разказвам им за спортните постижения на славните поколения български спортисти. Всяко дете мечтае да надмине своя идол. Вярвам, че така ги мотивираме да влязат в залата. Искам да събудя шампионския дух на децата!“, казва младата преподавателка.
Спортното училище в „Надежда“ възроди славата си и за мен е чест да бъда в треньорския му екип. „При нас, децата се развиват едновременно в спорта и учението. Спортът учи на търпение и постоянство, изгражда характери. Талантът в спорта трябва да се надгражда с ежедневна работа. В днешната конкурентна среда най-важна е дисциплината. Както казват хората, медалът има две страни. Освен на дисциплина, ние залагаме още на приятелството и доверието между децата и учителите. Учениците често се съветват с нас, търсят мнението на треньорите при всеки възникнал проблем.“, описва своето училище Сиана.
Кой е най-важният урок в спорта? Като паднеш, да се изправиш и да продължиш напред!, веднага отговаря шампионката. „Загубите ни правят по-силни!“, уверена е Сиана. В живота има върхове и спадове, никога не трябва да се отказваме. Най-доброто предстои, категорична е младата треньорка в 153 Спортно училище „Неофит Рилски“.
За силата на духа, говори младата преподавателка, когато разказва за двама свои състезатели на крехката възраст 6 години. Тези момчетата тежаха едва по 19 кг, но спечелиха съответно първо и второ място на финалите на детски турнир по самбо. Плаках от вълнение и гордост, сякаш моите собствени деца са на почетната стълбица.
„Ние сме сплав от шампиони – заедно вървим напред.“, казва директорът на спортното училище Мариана Цветкова за Сиана. „Спортът ни дава възможност да проверим границите на човешките възможности. На това учим и децата – винаги може повече“, допълва Цветкова.
„Наградата „Най-добър млад учител в район „Надежда“ 2021 е повод за истинска гордост. Винаги се стремя към златото – в учителската професия, в спорта, в живота.“, завършва Сиана.
Благодарим на гостоприемния екип на Център за изкуства, култура и образование "София", където заснехме най-добрите млади учители в район "Надежда"!
Последно променена в Вторник, 22 Юни 2021 11:28
153 СУ „Неофит Рилски“ обработва лични данни на своите ученици, техните родители, служители, които са предоставени на законово основание.
Прочети повече Затвори